16', opona 205/55, ET 30 będzie ok?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • imported_Krzyś
    Classic
    • 2009
    • 23

Witam wszystkich
    Zauważyłem w swojej Octavi II TDI 2.0 pewne rożnice w spalaniu w porównaniu z samochodem znajomego (on ma taki sam samochód jak ja tzn silnik czyli 2.0 tdi) Rożnica pomiędzy tymi samochodami to tylko rok produkcji mój jest 2007 a tamten 2005/2006.
    Różnice w tym spalaniu widać już przy biegu jałowym (cały czas mówię o wskazaniach komputera) moj pokazuje 0,9l/h a u znajomego 0,5l/h Ja przy ekonomicznej jeździe (hamowanie silnikiem, bez nerwowego ruszania) nie jestem wstanie zejść poniżej 6l/100km (miasto około 7,8l trasa do 110km około 6,6l do 100km/h około 5,9l) Pojechałem nawet na serwis ale tam twierdzą że wszystko jest ok - samochód jeszcze jest na gwarancji tak wiec jak komputer nic nie pokazuje to nic nie ruszą.
    Czy ktoś też ma takie spostrzeżenia, albo jeszcze lepiej wie o co w tym chodzi Różnice jak dla mnie są dość spore tym bardziej w kieszeni
  • jarunio
    Classic
    • 2008
    • 10

Mam zamiar kupić koła 16' do mojej OI. Przymieżałem z ET 30 - na równo z błotnikiem. Ma ktoś takie założene w swojej OI? Zastanawiam się, czy będę "legalny".

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

Nie będzie za szeroko ?? Może ET 35 ??
      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• pajczaki
        Rider
        • 2007
        • 316

jak najbardziej pasuja
        ja mam takie w moim kombiku i wygladaja swietnie i nic nie obciera czy obija sie..
        ale nastepne bylyby z et ok 27-28 8)
        taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
        sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl

Komentarz

• jarunio
          Classic
          • 2008
          • 10

Forumowiczu pajczaki a jak wrażenia z jazdy, po przejściu na takie felgi? Rozumiem, że nie zaczynałeś od takich. Jak mają się one do prowadzenia samochodu? Nie myszkuje po drodze?

Komentarz

• pajczaki
            Rider
            • 2007
            • 316

na zimowkach mam 205/55/15 a na lato kupilem wieksze
            mysle ze jezdzi sie lepiej.. auto minimalnie jakby poszerza sie wiec w zakretach jest lepiej, stabilniej
            prowadzi sie dobrze, ale na koleiny nic nie pomoze :?

[ Dodano: Nie 06 Lip, 08 17:50 ]

jest tu kilka zdjec jak wyglada moje kombi na 16 Enzo
            taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
            sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl

Komentarz

Pracuję...